Kegljaški klub Radenska
Kegljaški klub Radenska

Poletni pokal 2020

Avtor: Jani Steržaj
Objavljeno: 05 Jul 2020

V četrtek, 2. 7. smo v KK Radenska pričeli s tretjim Poletnim pokalom, tokrat smo uspeli sestaviti 4 ekipe, ki se bodo pomerile za ta prehodni pokal.

Dvojni nosilci naslova Rdeči so se v prvem krogu pomerili z lanskimi drugouvrščenimi Rumenimi. Videli smo zelo napet dvoboj med Cvetko Štiberc (RU-542) in Otojem Kosom (RD-543), katerega je za en sam kegelj uspel preko izkušenj dobiti slednji. V drugem dvoboju je Nataša Muršič (RU-537) premagala Vinka Hleba (RD-514).

V drugem bloku je bilo do polovice tekme vse izenačeno, nato pa se je prebudil Milan Kovačič (RU-534), ki je navkljub izgubljeni točki proti Mikotu Steržaju (RD-571) uspešno pomagal Tonetu Štularju (RU-566) - ta je premagal Roberta Rožanca (RD-514) - doseči morda ključno zmago v tem tekmovanju.

Na drugi tekmi tekmovanja smo videli standardno ekipo Zelenih, ki se je pomerila z novo ekipo Modrih, ki letos nastopajo prvič. V prvem bloku smo videli manjše presenečenje, saj je uspelo Modrim povesti z 2-0. Branko Marinič (MO-518) sicer ni imel večjih težav z našim gostom iz Nemčije, Brankom Balažičem (ZE-470), Vlasta Hojnik (MO-528), pa je s solidno igro premagala Boruta Štiberca (ZE-494). Tako je vse viselo na dvoboju med Dejanom Zemljičem (ZE-528) in Milanom Štiblarjem (MO-492), ki ga je v svojo korist odločil vodja druge ekipe KK Radenska. V drugem dvoboju bloka je Dušan Pohovnikar (ZE-501) premagal novinca Jerneja Skuhalo (MO-374), kateremu lahko čestitamo za tekmovalni debi.

V posamični konkurenci je v vodstvu Miko Steržaj, ki je skupaj s Tonetom Štularjem na 11 točkah. Na tretjem mestu sta Oto Kos in Jani Steržaj (RD), ki je bil tokrat rezerva za svojo ekipo.