Kegljaški klub Radenska
Kegljaški klub Radenska

DP SPRINT - Dva med 16

Avtor: Jani Steržaj
Objavljeno: 28 Oct 2018

V soboto, 27. 10. je med ligaškim odmorom potekalo državno prvenstvo v kategoriji SPRINT na kegljišču v Kranju. Naš klub so zastopali Milan Štiblar, Jani in Miko Steržaj ter Vinko Hleb, ki je nadomestil odsotnega Milana Kovačiča.
Sodniki tekmovanja so se po 55-ih prijavah odločili za sistem 64 tekmovalcev, zaradi česa je 9 srečnežev po žrebu prejelo prosto pot v drugi krog tekmovanja, med njimi je bil tudi naš Miko. Ostali trije so se podali v boj za napredovanje - Jani in Vinko sta napredovala z 2:0, Milan pa je izgubil na dodatne mete po Sudden Victory.
Žal je žreb odločil tudi, da sta se v drugem krogu morala med seboj pomeriti dva naša tekmovalca. Po napetem boju in dodatnih metih je mirnejše živce obdržal Vinko, premagal Janija in se uvrstil med najboljših 16. Miko je prav tako potreboval dodatne mete, a se je z solidno igro uvrstil v naslednji krog tekmovanja.
Osmina finala ni potekla po naših željah. Mikotu igra ni najbolje stekla, Vinkota pa je malce načela utrujenost. Oba naša tekmovalca sta izgubila z 2:0, vendar je dvojna uvrstitev med 16 lep rezultat za naš klub.

1. krog
Miko Steržaj - prost
Jani Steržaj - Miro Bašek (2:0)
Vinko Hleb - Andrej Ropret (2:0)
Milan Štiblar - Jure Tominec (1:1 SV)

Šesnajstina finala
Miko Steržaj - Damir Vindiš (SV 1:1)
Jani Steržaj - Vinko Hleb (1:1 SV)

Osmina finala
Miko Steržaj - Tomaž Žvanut (0:2)
Vinko Hleb - Jure Juvančič (0:2)

KONČNA UVRSTITEV
13. Vinko Hleb - 177
15. Miko Steržaj - 176
23. Jani Steržaj - 181
49. Milan Štiblar - 166