Kegljaški klub Radenska
Kegljaški klub Radenska

PP 2019 - Po tesnem finišu slavili Rdeči

Avtor: Jani Steržaj
Objavljeno: 13 Jul 2019

Poletni pokal 2019 je po odigranem 9. krogu pri koncu. Za skupno zmago so se v direktnem dvoboju pomerili vodilni Rdeči in Rumeni, katere je ločevala le ena točka razlike.

Do te situacije je privedla presenetljiva igra Zelenih v 7. in 8. krogu, s čimer so uspeli odščipniti skupno kar 3 točke vodilnima ekipama.

V 7. krogu tekmovanja so "domačini" Zeleni prikazali preobrat v drugem paru, ter na koncu dobili tekmo z minimalno razliko proti takrat vodilnim Rumenim. Najboljši posameznik kroga je bil Milan Kovačič (RU-606), ki prikazuje, da je v odlični formi. Dobro so odigrali tudi Jani Steržaj (RD-578) in Borut Štiberc (ZE-559).

V 8. krogu tekmovanja so Zeleni udarili ponovno, in na krilih Branka Mariniča (igralec kroga z 576) ogrozili tudi Rdeče. Kljub slabim rezultatom pa je Rdečim uspelo osvojiti 3 ekipne točke in tekma se je končala z neodločenim izidom 3:3.

Zadnji, 9. krog tekmovanja je postregel z zmagovalcem in razpletom tako v ekipni kot posamezni konkurenci. Rdeči so za skupno zmago potrebovali točko, Rumeni pa so bili primorani zmagati. Oboji so nastopili v svoji običajni postavitvi, kar je obetalo napeto tekmo. V prvem bloku je Milan Kovačič (RU-581) potrdil svojo trenutno dominanco in izvrstno formo. Oto Kos (RD-489) je bil povsem brez možnosti. Bolj napet je bil drugi dvoboj, ki ga je v zadnjem setu odločil Jani Steržaj (RD-548) proti Robertu Rožancu (RU-524). V drugem bloku je Milan Štiblar (RD-539) že v prvih treh setih odpravil Natašo Muršič (RU-519), tako da je bil odločilni dvoboj prvenstva med Tonetom Štularjem (RD) in Dušanom Pircom (RU). Po dveh setih je odlično kazalo Rumenim, saj je Pirc (515) povedel z 2:0, a je Štular (557) na običajno težjih stezah 1 in 2 odigral bolje in predvsem z vrhunsko igro na polno (399 kegljev) potrdil preobrat in potrdil točko in zmago Rdečih.

V posamezni konkurenci se je v zadnjem krogu prav tako še odločalo o zmagovalcu, kot tudi o tretjem mestu in dobitniku bronaste medalje. Pred krogom je najbolje kazalo Janiju Steržaju, ki je imel 5 točk naskoka pred Milanom Kovačičem in je tako potreboval vsaj 5 točk v zadnjem krogu, da bi obdržal prvo mesto ob maksimalnem izkupičku Kovačiča.
Za tretje mesto se je odvijal boj "na daljavo" med Štularjem in Mikotom Steržajem, kateri je odigral le 4 kroge poletnega pokala, preden se je odpravil na praktično izobraževanje. Kljub temu je Štular potreboval najmanj 5 točk, da prehiti M. Steržaja in tako osvoji 3. mesto, ki se mu je lani za las izmuznilo.
Po odigrani tekmi Rdečih in Rumenih je postalo jasno, da bodo o zmagovalcu odločili posamezniki Zelenih, saj če bi bila dva posameznika boljša od J. Steržaja, bi zmaga odšla v roke Kovačiču. Prav tako bi tretje mesto ostalo v rokah M. Steržaja. A igralci Zelenih so kljub solidni igri (C. Štiberc - 544) zaostali za rezultati Rdečih in končni rezultat je bil znan.

Lestvica
1. Rdeči 8 tč
2. Rumeni 7 tč
3. Zeleni 3 tč

Posamezno
1. Jani Steržaj (RD-51)
2. Milan Kovačič (RU-49)
3. Tone Štular (RD-32)
4. Miko Steržaj (RD-29)
5. Milan Štiblar (RD-20)